Bron till Terabithia

Handling:
En kille som heter Jesse har det svårt i skolan. Han känner sig utanför. Hemma är det också tufft med fattiga föräldrar och en sträng pappa. Men så en dag börjar en ny lite udda tjej i Jesses klass som snart blir en nära vän. Jesse och Leslie som den nya tjejen i klassen heter bygger sin egen fantasivärld som de kallar för Terabithia. Troll, jättar och udda varelser befolkar denna fantasivärld som är rätt välgjord.  

Betyg:
Inte den bästa film jag sett men det som lyfter är barnskådespelarna som är med - de gör en grym insats så att man, trots att handlingen haltar lite emellanåt, sugs in i berättelsen. Man får en känsla av att filmen bygger på en bok (ska kolla om den gör det senare). filmen är bitvis sorglig på ett överraskande sätt - jag grät faktiskt! På en skala mellan 1-10 får den ändå 8 av mig - bara för att den inte var så förutsägbar som man trodde från början.

Skådespelare
Josh Hutcherson, Anna Sophia Robb, Tyler Atfield m.fl

Regi:
Gabor Csupo

Manus:
Jeff Stockwell, David Paterson




Bluecat *1 hours sleep made my evening*

myPIX

Buzy...and looking forward to the weekend!

Jag är så sjukt trött! Har inte kunnat blogga heller ... för mycket jobba denna vecka helt enkelt. I alla fall blir det en kortis nu. Tips på sida för bra Japansk musik: http://www.newnipponshop.net/ får ni också!

Nedan kommer Buzy med Body Physical...(finns inte på siten ovan men på Amazon.com)



Buecat *falling asleep over the desk*

Paying bills and taxes

Är lika roligt varje gång man får in lönen på kontot och sen lika deprimerande när man ska betala alla räkningar :-(  Vore kul att shoppa lite men denna månad blir det inte mcket shopping...restskatten blev en otrevlig överraskning som måste betalas nu den 12 Mars...*suckar*

Det enda jag har att glädja mig åt just nu är att det inte kostar någonting att blogga, läsa alla underbara bloggar och att fönstershoppa i webbutikerna...

Bluecat *I dont like bills*
 
468x60 GIF-Banner

Farewell my friend


Orhihime's true feelings...Arrigato, Sayonara. Film: Morning Remembrance.

Det är alltid svårt att säga farväl till en god vän. Ännu svårare att välja bort eller välja till. Just nu står jag i ett vägskäl och jag vet att jag måste välja det ena eller det andra men det är svårt. Svårare än svårt. Har du haft ett sånt dilemma? Lojalitet, kärlek, arbete, att ha roligt? Kan man få allt? Jag tror ju det. Jag undrar om jag väljer rätt.

Bluecat *thinking a lot*
Hembakat 10

Björn Gustafsson - Babian på Crack

Sov gott! Nu är det verkligen dags...tröttheten kom plötsligt tillbaka som en bomb...*gääääsp*


Bluecat *going to sleep*

I'm OK & I'm not ok ;-)

Underbara sakier just nu;
- Att leka med iPoden
- Lyssna på alla sköna skivor (Nirvana som gått sönder som jag hittade på Bengans, My Chemical Romance, Lite Mando Diao emellan och sen lite mer av lite mer!)
- Blogga!
- Leva :-)

I´m not okay MY CHEMICAL ROMANCE

Ja jag vet, det är liiiite Emo att gilla My Chemical Romance men jag gillar dem ändå! ;-)

Bluecat *LOL*

Spirited Away - Chihiro & Haku

Idag har jag varit oresonligt trött hela dagen och blev inte pigg förrän nu när jag kom hem...symptomatiskt nog ;-) Misstänker att det var psykiskt...saknade förmodligen min iPod och alla nya skivor...*ler* Är livsfarligt at investera i skivor...man blir lite halvgalen (i alla fall blir jag det) och "måste" lyssna på dem tills jag har fått nog av de där första intrycken.

Nedan kommer en liten kort film från Spirited Away;


Bluecat *Smiling*

Bengans & Nirvana

Lyssnar på Nirvana's Teen Spirit - fortfarande lika grymt bra som när skivan kom! "Råkade" gå in på Bengans idag (för er som inte vet ligger den på Drottninggatan i Stockholm o är en av de bästa skivbutiker som finns). Helt livsfarligt att gå in där för någon som mig...gick in, var där ca 30 minuter och gick ut 1000 spänn fattigare men med 10 (!) nya cdskivor...gissa vem som lekt med sin iPod halva kvällen och laddat över ny musik ;-) Ha ha ha!

Bluecat *loooves Nirvana*

Björn Gustafsson Snackar om wow igen

Största behållningen från delfinalen ikväll var som vanligt Björn Gustafsson:-)
Tyckte ingen av låtarna var riktigt bra...kanske Patrik Isaksson då...Eskobar brukar vara bra men inte den här gången...




Tack o godnatt & ses imorgon!

Bluecat *very very tired*

Björn Gustafsson, Tips från coachen, Parlamentet 21.10.07

Jag älskar Björn Gustavsson!

Bluecat *skrattar så jag gråter*

Oh L'amour

Har haft en lång skööön kväll hemma med film, chips & dip o en massa godis :-) Var precis vad jag behövde! Imorgon ska jag sova länge o sen blir det lite shopping av möbler till lägenheten (har fortfarande inte blivit klar sen flytten i december men nu jäklar!) Förhoppningsvis kommer det någon trevlig vän på besök i helgen o med lite tur ska jag hälsa på en kompis som precis fått en dotter! :-)

Kram på er alla & ha en superskön helg!

En riktigt gammal goding blir det ikväll;

Erasure - Oh L'amour

Bluecat *smiling*

Be Somewhere

Det finns ett Japanskt band som heter Buzy - nedan kommer deras låt Be Somewhere ... jag vet att en del av er tycker att en del av mina klipp är lite småskumma *skrattar* MEN det är UNDERBART med udda musik tycker jag! de här tjejerna är typ Japans svar på Spice Girls fast bättre ;-) Kolla deras coola kläder bara!

Och ... jag har haft en toppendag idag på jobbet o åt lunch med min vän Helena (som alltid får mig att bli glad!) så det känns som att det kommer att bli en låååång kväll med mycket musik :-)



Kramar!

Bluecat *has a great day today*

Jay Chou- Ben Cao Gang Mu

Ha ha ha! Musikfreak som jag är kan jag inte låta bli att lägga upp lite mer Jay Chou musik!
Något måste jag ju plåga er med efter min dipp ner i 80-talsträsket ;-)

 
Jay Chou- Ben Cao Gang Mu:

Blouecat *very very tired today*

Bluecat

Spirited away

Efter att ha fått ett utbrott igår föra att blogg.se segade så att jag inte kunde svara på kommetarer o det tog 1 timme för mitt arga inlägg att gå live så känns det liiite bättre idag. Är dock fortfarande irriterad för att det inte funkade igår! Det får faktiskt vara nog! Är det några som är med på att skriva på ett upprop?

Ahhhhhh!

Tröstade mig med att se Spirited Away igår (igen för gång nr ? = många!). Sjukt bra Animé - se den, älska den! <3
Trailer:

One of the best animefilms ever made: Spirited away - Chihiro's Journey by Miyazaki.

Bluecat  *a bit happier today*

Jävla sega Blogg.se! Gör något!

Blir så j-a förbannad på segandet! Att inte kunna kommentera o svara på era kommentarer! Fan!

Bluecat *pissed off at blogg.se*

I love to hate you

Har fått ngt slags 80-talsryck helt plötsligt...vet inte vad det är för fel ;-) Kanske är att det känns som att det är vår i Stockholm. Iofs lyssnade jag på Rammstein på vägen hem idag men det har blivit en hel del Erasure, Depeche Mode (alltid iofs) och till och med Billy Idol! Annars ligger Justin Timberlakes Future Sex LoveSounds i öronen på ganska konstant återkommande basis just nu också....well, jag älskar musik :-)

 
Erasure - Love to Hate you

Bluecat *life is beautiful*

Princess Mononoke part 9-10

Filmen Princess Mononoke, av Hayao Miyazaki, släpptes första gången i Japan i Juli 1997. Han har också gjort filmer som den underbara Spirited Away. Jag hoppas att min "hårda" push för Hayao Miyazaki har gett någon av er lite inspiration för Animé :-) Själv kan jag inte få nog! Och Princess Mononoke är en av mina personliga topp tio filmfavoriter i alla kategorier. Totalt har filmen 14 delar men det här blir den sista delen jag Publicerar som klipp här!



Som en del av min Mangamania och Fascination för Animé kommer jag att åka till Japan i december! Längtar redan så mycket att jag gladeligen skulle offra sommarsemestern för att komma iväg till Tokyo...

Bluecat *loves Japan*

Björn Gustafsson har vunnit mitt hjärta <3

Förlåt...jag kan inte hjälpa det men jag är liiite kär i Björn också ;-)
Han är helt sjukt rolig :-D



Bluecat *skrattar*

A little respect for love please!

Babe! Im soooo in love with you! And it feels so good!

Erasure - Respect

Bluecat *happy*

If God is a DJ - Life is a Dancefloor

... YOU are the music!

Livet är bara såååå freaking underbart att leva just nu :-)
Pink:
 
Faithless:


Bluecat *in LOVE with LIFE*

Shopping as a Maniac and feeling good!

Idag blev det shoppping hela dagen! Ibland finns det ingenting bättre än att gå ut på stan o tömma plånboken fullständigt :-) Blev mycket kläder och en  hel del annat också! EN av mina kompisar ska ha en baby så jag shoppade massor av söta babykläder till henne - det finns ju hur mycket fint som helst! Man blir lite knäpp...

vi fikade i Gamla stan på Gråmunken (som vanligt) och tittade på folk o tog det lugnt mitt i shoppingrundan. Var ju ganska kallt i Stockholm idag så det var inte så där jätteskönt att promenera mellan affärerna ...

Hoppas ni haft en bra dag också! :-)

Bluecat

image126

Princess Mononoke part 8



Bluecat :-)

YesStyle.com

AND finally: Princess Mononoke Part 7



Bluecat

Nabi

White wedding any day now


There will be a white wedding this year for sure ;-) Imorgon ska jag ut o shoppa med kidsen och se till att de blir klippta :-) Ska bli kul! Är så sjukt skönt med helg!!!! Äntligen fredag!:-D

Billy Idol - White Wedding
Bluecat *working hard to become well*

Proper Education is overrated

Lite musik för att fixa eftermiddagen o hålla pulsen på topp ;-) Längtar till att träna i helgen!!!

Eric Prydz vs Pink Floyd - Proper Education

Bluecat

Delerium!

Delerium - Silence ft. Sarah McLachlan (Tiesto Mix)

Bluecat *looooves music*

Show your love <3

Valentines Gift - Show Your Love

Imorgon är det alla hjärtans dag! Min äslkaling ska få en klocka av mig & vi ska mysa så det blir nog inte så mkt bloggande imorgon för min del....

Kram!
Bluecat

A tribute to Miyazaki Hayao part 6

Ny dag o jag är på jobbet så det blir en kort uppdatering! Hoppas alla ni där ute har en bra dag :-)

Princess Mononoke part 6:


Bluecat

Kallis Finger by YesStyle.com

Today I had the strangest dream

Jag sov ett par timmar idag på dagen & drömde en helsjuk dröm. Jag bodde i ett hus som låg under vattnet och mitt i huset fanns en pool. Man "hoppade i poolen" genom att simma genom ett genomskinligt hölje. vs en pool i ett hus fullt av vatten under vattenytan,,,vad fan betyder det? Det sjuka var att det inte var ett dugg obehagligt eller någonting. Det kändes fullkomligt normalt att byta till badkläder under vatten och simma i poolen...

Bluecat *walking under water*

Like A Virgin

Ahhhhhhh! - Så känner jag mig efter flera dagar hemma. Ska bli så sjukt skönt att åka till jobbet imorgon o att bli mig själv igen. Är så grymt rastlös nu att det skriker i hela kroppen!


Like a Virgin - Madonna, Britney, Christina

Bluecat *almost alive and kickin' again*

The Devil (should always) wear Prada

The Devil Wears Prada - En av mina afavoritfilmer...dessvärre var slutet precis så illa som jag befarat att det skulle vara: smörigt och supergulligt. MEN resten av filmen var förvånansvärt rolig, sorglig och...well...man måste se den!


"People thinks that sucess just happens to you...it doesnt"

Ha ha ha! Sååååå Underbart!

Bluecat

A tribute to Miyazaki Hayao part 5

Godmorgon världen!

Ja jag är fortfarande hemma...kommer att åka till jobbet imorgon igen så då minskar antalet inlägg på dagtid igen :-) Men än så länge är jag hemma så det lär väl bli ett par till under dagen idag :-D Mår iaf lite bättre så DET är ett plus! Och ingenting är bättre än att se på Animé när man är sjuk...

Princess Mononoke part 5:

Missade du en del, gå in under Animé - där ligger alla tidigare avsnitt

Bluecat

Japan Fashion

U make me smile :-)

U always make me smile ;-) And thats what best friends are 4!


Sonique - It Feels So Good

Bluecat * finally getting a bit better*

º«¹ú·þ×°

A tribute to Miyazaki Hayao part 4

Princess Mononoke part 4:

För er som missat tidigare- scrolla ner på sidan eller gå in under Film, TV, Animé.

Bluecat

Shakespeare in Love

Den här filmen är en av få filmer jag varit på bio och sett så många många gånger jag kunde för att jag inte stod ut med att vänta på att den skulle komma på DVD.

Shakespeare in Love is a wonderful, wonderful film! My heart still hurts when I see it!




Bluecat

ps. snart är det ALLA HJÄRTANS DAG! Min älskling ska få en ny klocka av mig :-) ds
468x60 Campaign

A tribute to Miyazaki Hayao part 3

Tredje delen/3rd part of the Mononoke story:

För er som missat tidigare klipp ur filmen - scrolla ner på sidan eller gå in under Animé.

Bluecat

I am on medication now

Japp...första peniciliinkuren i kroppen...känns lite lite bättre. Om man bortser från att jag spydde som en gris ca 1,5 timmar efter första dosen då :-( Tydligen en biverkning...*suck*...jag tror i alla fall på att jag kommer att må bättre om några dagar. Är lite rastlös av att vara hemma men men men...känns i alla fall lite bra att vara social via bloggen en timme här o där mellan mina "sömnperioder".

Je suis désolè...

Madonna - Sorry

Bluecat

04 Banner

A tribute to Miyazaki Hayao part 2

okej,,,jag är inte ensam om att älska Miyazaki! :-D

Så här kommer: Princess Mononoke part 2 


För er som missat tidigareavsnitt - scrolla ner på sidan eller gå in under Film, TV, Animé.

Bluecat

Unleash the Dragon girls!

Shake your asses  and unleash the dragons, girls ;-)
 
Sisqo's platta Unleash the Dragon är fortfarande en av mina favoriter i CD hyllan, i iPoden och faktiskt funkar det som bli-glad-musik oavsett vilket humör jag är på! Bästa låten är Unleash the Dragon men Thong Song (nedan) funkar också.
 
Jag är fortfarande sjuk men var hos läkaren idag o fick veta att jag fått en infektion i kroppen (bakteriell) on top av min förkylning (virus). Inte konstigt att jag varit totalt sänkt! Nu ska jag ära penicillin 10 dagar...MEN det är bra. Då kanske jag är på fötter igen inom ett par dagar.

Bluecat
*back from the doctor with penicillin and a bad infection but still blogging an' keeping in touch*

A tribute to Miyazaki Hayao

Princess Mononoke by Miyazaki Hayao is one of the many beautiful films he has created.

Som en hyllning till honom, som är en av mina absoluta favoriter inom Animé, kommer jag därför att köra ett avsnitt lite då och då så att ni får hela filmen! Håll utkik här! Missar ni en del, gå in under Film, TV, Animé där jag kommer att lägga upp samtliga. Helt underbar serie <3


Enjoy:Princess Mononoke part 1

Nu är det slut för idag! Njut av filmen o ha en underbar lördagkväll mina vänner :-)

Bluecat

I love Rock N Roll

Joan Jett & the Blackhearts - I Love Rock N Roll

Bästa låten ever!

Bluecat

728x90_minilivres

Watermark

 Sometimes life stands still. One breath away from nothing.

Idag är jag på vippen att bli frisk men halsen gör ont och kroppen är rätt svag efter feber och för lite intag av näring. Försöker få i mig vätska i alla fall...multivitaminjuice...vatten...te...

Men...det är skönt att leva, ändå! Jag är hemma!


Pure Moods by Armani and music from Enya...

Bluecat :-)

My family

Har varit sjuk i flera dagar o känner mig fortfarande rätt risig men ikväll har jag iaf kunnat sitte uppe o se en film med mina kids :-) Familylife at its best!

 
Pink - Family Portrait

Bluecat

Crazy (bad) music from Wang Lee Hom and still ill :-(

Wang Lee Hom på schlagertoppen?
Jag har läst att Wang Lee Hom (hans låt Julia nedan) är en riktig famesucker. Han lär ha sagt att han "bara spelar musik som mina fans vill ha" vilket har genererat en del intressanta "hat"kommentarer bla på youtube mot honom men samtidigt är det en söt kille med bra röst. I videon nedan kan man dock ifrågasätta den musikaliska kvaliteten...inte bara det...han lär också ha sagt att hans kostnärliga ambition sträcker sig till pengarna har tjänar men i alla fall...vad man än tycker om det så är nedan lite smågarvigt. Han har gjort en del bra musik också!

Ha ha ha! Så usel låt att man måste skratta! Fast jag hostar mer när jag gör det :-/ 


Bluecat

Still lll (even worse)

Är så j-a sjuk nu att jag hostar ur mig lungorna så det blir kort idag. Orkar nästan inte ens skriva... :-/ Och loggar INTE på messenger idag...behöver SOVA. Stannar hemma o jobbar imorgon. Fukar inte att träffa folk  när man har feber så att man skakar och hostar som en lungsjuk :-(.

Sov gott & hörs imorgon!

Bluecat

Ill today and Malmö tomorrow

Idag...feber och en huvudvärk som inte är att leka med. Har hostat halva natten och har ont i lungorna...är faktiskt lite synd om mig ;-)
Imorgon ska jag flyga till Malmö o jobba...känns så där med tanke på hur jag mår men det går inte att boka om nu :-(

Låten? Fly Leaf - I am so sick Tyckte det passade bra med tanke på mitt tillstånd idag...

Bluecat *is ill* :-(

Call me!





Bluecat

In my heart


There is a place where I have loads of things that makes me happy!

Ja, livet är rätt okej idag :-) Vad tycker du? ;-)


Moby - In My Heart

Bluecat

Sleep well


Rebecka Thörnqvist har en av mina favoritröster även om nedan inte är den bästa låten hon gjort. Den är dock skön: Mary Mary heter den.

We are all made of Stars

Moby - "We Are All Made Of Stars



Jaha, idag åker jag iväg till Riga så detta blir ett snabbt o kort inlägg!
Lovar att återkomma efter helgen igen!

Kram & ha en supertrevlig helg alla! :-)

Bluecat

RSS 2.0