Intelligent Design av Världen


"Intelligent design
(ibland förkortat ID) är uppfattningen att livet på jorden är alltför komplext för att ha kunnat uppstå enbart genom evolutionära mekanismer enligt biologins evolutionsteori, och att det istället visar tecken på avsiktlig, intelligent, design. Dess företrädare framför tesen att "det finns vissa fenomen inom universum och bland levande ting som bäst kan förklaras med hänvisning till en intelligent orsak, inte med hänvisning till oriktade naturliga processer som till exempel naturligt urval."[1]. Intelligent design är också namnet på den rörelse som förespråkar denna idé."
Läs mer här: Intelligent_design
´
image54

Bluecat

Kommentarer
Postat av: Klara

You lost me at evolutionära mekanismer. Tror jag fått garnludd i hjärnan... ;0) Kram!

2007-09-27 @ 23:22:16
URL: http://www.kristallklara.blogg.se
Postat av: Kim

Det handlar om tanken/teorin att det måste finnas en intelligens bakom skapelsen - att man inte kan förlita sig på evolutionsteorin enligt Darwin - dvs. kort sagt att det "måste" finnas en "Gud" eller en annan intelligent "hjärna" bakom allting som vi kan se, uppleva och uppfatta. Intelligent Design är också en rörelse som lobbar för att man i skolor etc ska ta in denna aspekt eftersom Darwinismen är den nu rådande undervisningsmetoden.
Ungefär så ;-)

2007-09-29 @ 21:38:55
URL: http://qrious.blogg.se
Postat av: Hanna

Ja det där är intressant! Håller fkatiskt med om att det är konstigt att man bara lär ut evolutionsteorin i skolan.

2007-10-01 @ 22:41:38
Postat av: Kim

Det är faktiskt det. Det är ju ingen som "säkert vet" hur vi faktiskt har "kommit till". Jag tycker att Intelligent Design är intressant för att det på något sätt känns rimligt! Oavsett om man tror på Gud eller ej så har nog alla av oss funderat över det någon gång...

2007-10-01 @ 23:20:38
URL: http://qrious.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0