Manga Mania

Ja, sen har vi det där med Manga...jag har blivit allt mer besatt av Manga/Animé igen, efter en ganska lång paus från detsamma. Nu surfar jag bilder, köper böcker och är helt fast i det igen...*suck* Var nära att ta fram blocket och pennorna i helgen för att det kliade i mig att teckna...men det som är "värst" är att kläderna jag syr och ritar just nu är Mangainspirerade...funkar bra på dottern men inte på mig ;-D

I alla fall började det hela med en seriebok i Manga stil jag läste som 8-åring. Dessvärre minns jag inte vad den hette men bilderna fastnade inne i mitt huvud och jag tecknade Manga och fick kritik för propotionerna ( mina lärare hade både bristande fantasi och noll-manga-kunskap).

Den första serien ( Animé) jag fastnade för var givetvis Sailor Moon - denna hjältinna som är varje liten flickas drömhjälte! Det saknas hjältinnor i svensk tecknad film och litteratur - glöm Pippi! - här snackar vi slåss mot onda krafter och att flickorna räddar pojkarna med sina magiska krafter! Fullkomligt bedårande! (hmmm...kanske Sailor Moon manian förklarar en hel del om varför jag är som jag är kom jag på nu :-D).

image58

Well, nu är det dags att sova!

Bluecat

Söndag kväll

Söndag kväll - igen. Helgerna går allt för snabbt förbi!

Hade barnkalas för sonen i lördags med Pirates-tema (filmerna har gått varma hos oss eftersom alla är Johnny Depp fans!) - det gick förvånansvärt lugnt till :-) Barnen var snälla och såg andra delen av Pirates på DVD (vi väntar på 3an...). 

Jag en väninna på besök och närbarnen somnat satt vi uppe och drack drinkar och filosoferade om livet! Det finns nästan ingenting som går upp emot att umgås med en god vän - som känner en så väl att man inte behöver göra något annat än att vara - och prata strunt halva natten :-)

Bluecat

image59

Apropå fråga om Intelligent Design

Det (Intelligent Design) handlar om tanken/teorin att det måste finnas en intelligens bakom skapelsen - att man inte kan förlita sig på evolutionsteorin enligt Darwin - dvs. kort sagt att det "måste" finnas en "Gud" eller en annan intelligent "hjärna" bakom allting som vi kan se, uppleva och uppfatta. Intelligent Design är också en rörelse som lobbar för att man i skolor etc ska ta in denna aspekt eftersom Darwinismen är den nu rådande undervisningsmetoden.
Ungefär så ;-)

Bluecat

Tips på kul sajt för tröjtryck

www.gladagrodan.se/

Skulle passa med lite 漫画 (Manga på japanska) på några tishor tycker jag :-)

Bluecat

image61

Japp, nu finns Gud!

Har till slut gett upp och lagt till en kategori om Gud & Världen. Tänkte fylla den med mina mer "seriösa" funderingar över livet ;-) Började med inlägget nedan och ska lägga över alla Gud-inlägg där under kvällen!
Är bara att läsa mao!

Har också börjat med tredje redeisgnen på den här bloggen så om det ser konstigt ut så är det bara för att jag är på gång med förändringar!

Sov gott!

Bluecat

Intelligent Design av Världen


"Intelligent design
(ibland förkortat ID) är uppfattningen att livet på jorden är alltför komplext för att ha kunnat uppstå enbart genom evolutionära mekanismer enligt biologins evolutionsteori, och att det istället visar tecken på avsiktlig, intelligent, design. Dess företrädare framför tesen att "det finns vissa fenomen inom universum och bland levande ting som bäst kan förklaras med hänvisning till en intelligent orsak, inte med hänvisning till oriktade naturliga processer som till exempel naturligt urval."[1]. Intelligent design är också namnet på den rörelse som förespråkar denna idé."
Läs mer här: Intelligent_design
´
image54

Bluecat

Malmö imorgon

Japp. Imorgon ska jag gå upp halv sju och ta en taxi till Bromma Flygplats och bege mig till Malmö - en stad med många ansikten men framförallt några av mina trevligaste kunder :-) Det ska bli roligt. trots att jag är halvförkyld och ALLTID blir sjuk när jag flyger. Har någon "allergi" mot aircondition och torr luft ;-)

Såg att jag blivit "spammad" av några läsare - det är ju alltid trevligt med kommentarer! Har också surfat runt en del och läst en massa trevliga bloggar - är så kul när man hittar nya bloggvänner man kan gå och "hälsa på" hos då och då. Det blir lite som att man faktiskt känner sig social trots att man tillbringar större delen av sitt liv framför skärmen.

image53

Bluecat

Paul Potts

Jag skrev ett inägg häromdagen om att jag fastnade lite på Youtube och nedan kommer lite länkar till det jag fastnade i. Tack Mammamija för tipset på den här underbara länken!

Paul Potts är en motsägelse hela vägen. Man tänker att det ska bli någonting helt annat än vad det faktiskt är när klippet börjar. Fullkomligt bedårande, rörande och fantstisk tv-saga a la klassiskt "stjärna över en natt".

Paul Pott sings Opera:
http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA

Mer Paul:
http://www.youtube.com/watch?v=rDB9zwlXrB8&mode=related&search=


Vad säger man?

/Bluecat

Music - right now

Den här låten med Eminem har fastnat i mitt hjärta.
Tycker att det är en av de bättre han har gjort - alla kategorier.

Eminem-When Im gone:

Hur taskigt man än mår så blir man glad av den här låten.
Om inte annat känner man att "nu jäklar" ;-)
Cher-Strong Enough

Bluecat

Våfflor & Kärlek

Idag hade jag inte en bra dag på jobbet. Började med en migränattack på förmiddagen som eskalerade med illamående och frossa. Satt i möte så jag kunde inte ta mina migräntabletter förrän det började bli riktigt illa. Sen lade det sig tack och lov men jag blev istället fruktansvärt trött av medicinen. Efter det började det bara rulla iväg...den ena tråkiga saken efter den andra...kort sagt blev det en riktigt stressig och tråkig dag.

Det känns extra trist eftersom jag gillar mitt jobbb och nästan alltid trivs med det jag gör. Sen har man sådana här dagar då det mest känns som att min vill lägga sig under täcket hemma och inte komma ut förrän man sovit ett dygn eller två. Gå i ide tills livet blir bättre med andra ord.

Sen kom jag hem och kände mig totalt utpumpad. Har jobb kvar att göra. Men (som ett magiskt trollspö!) kom mina älskade ungar springande när jag kom hem med kramar och pussar och på strålande humör. Kladdiga fingrar och gosiga barn lyckades vända dagen som inte varit så lyckad. Vi lagade våfflor till middag och sedan har vi spelat spel tillsammans och bara tagit det lugnt tills det var dags för ungarna att sova.

Våfflor & Kärlek är ett bra recept mot en deppig dag!

Bluecat

Min finska mamma

Min finska mamma är sååå underbart rolig ibland (utan att veta om det). Hon har en härlig accent i sin svenska som gör att det låter ännu mer som sång (ni vet, det där med att svenska låter som att man sjunger för icke-svenskar - får ständiga kommentarer på det från mina holländska kollegor). I alla fall så kan min mamma få nästan allt att låta en aning besynnerligt. Det spelar ingen roll om hon säger vänliga saker eller om hon bara pratar om väder eller vind.

Det är någonting med den finlandsvenska dialekten och sättet som orden kommer ut. Det låter lite som om de diktar. Det är korta meningar med underbara betoningar som: mooomintrollen...Marc Levengood (som jag älskar för att han har så vackra finska ögon) och alla andra med den där brytningen blir lite som en slags magiska figurer ur en hemlig värld.

Min finska mamma är ett mooomintroll och typiskt finsk. Kargt med orden men fruktansvärda mängder mat. Man får heller inte tacka nej - det är oartigt - och hur mycket man än äter så tycker hon:
- " Ni aater som flooogor allesammans!"
Fullkomligt fantastiskt och irriterade.

Men jag är ändå mycket stolt över min finska bakgrund!

image49

Det bästa med mamma är dock hennes förmåga till ett selektivt minne - hon kommer bara ihåg eländet i sann finsk uranda ;-) Och samtidigt, hon är min mor och jag älskar henne givetvis.

Bluecat

Topshop

Hittade en jättesöt kjol på Topshop, se bild nedan, det enda sorgliga är att jag inte är 14-15 år längre så det får nog bli ett julklappsinköp till dottern.

image52


Bluecat

En bit av mitt hjärta


image51Författare:Peter Robinsson

En bit av mitt hjärta är en polisroman men det sker på två parallella plan - en gång i nutid och samtidigt på 60-talet. Två mord vävs samman och storyn spinner mellan dessa för att förenas till en och samma i de sista delarna av boken.

En fantastiskt välskriven polisroman - långt borta från de "vanliga" man läser. Den här berättelsen är välskriven. Saklig i tonen och lugn. Det är som att dricka ett riktigt gott té en höskväll med en filt om kroppen. Trots att det är en bok som handlar om mord är den långt borta från Patricia Cornwells mer realisktiskt, kliniska skalpell-stil. Den här boken bygger på kommunikation, samtal och mänskiga svagheter och brister.

Jag tyckte mycket om den här boken även om den inte ligger så nära de böcker jag vanligen läser i den här genren. Den är väl värd att läsas om och står numera i bokhyllan tillsammans med de andra böcker i min samling som lyckats nästla sig in i mitt hjärta och i min hjärna.

Bluecat

Film: Guds Stad

Ja nu har jag sett filmen! Blev av sent på lördagkvällen - därav inget bloggande igår ;-) Fredagen försvann med en massa andra roliga saker - fastnade bl.a i ett par bloggar och på www.jonasgardell.se ... sen på Youtube...kommer lite mer om VAD jag fastnade i där senare :-D

Vad ska jag säga om filmen?
Guds Stad var annorlunda. Sjuk på många sätt och obehaglig på andra. Sjuk eftersom det baseras på en sann historia (eller är det en fejk?) och obehaglig eftersom våldet bara föder mer våld och filmen speglar den totala meningslösheten i det. Skådespelarna var briljanta, några var snudd på geniala!
Filmat på ett sätt jag inte gillade riktigt dock. Bildkvalitet och filmvinklar var emellanåt halvtaskiga men stillbilderna desto bättre (ni fattar om ni ser filmen!). Storyn spårade bitvis ur men i det stora hela är det en viktig film i bemärkelsen att den belyser problem med urban fattigdom.

Om jag rekommenderar den?
Värd att se i det stora hela men snabbspola emellanåt. Vissa scener var lite väl intetsägande och utdragna. Det är inte en av de bästa filmer jag sett men å andra sidan har jag ganska "konstig" filmsmak också. Är galen i Animé och sitter ofta på nätet och ser filmer odubbat på Japanska...vilket haft till följd att jag nu vill plugga japanska. Inte för att jag har tid att göra det direkt men ändå...

;-)
Bluecat
Gud igen...

Jag vet...jag såg idag att jag har skrivit ett par tre inlägg med ordet Gud i texten på något sätt. Jag vet inte. Gud är intressant. Man kan inte bortse från Guds vara eller icke-vara.

Sökte på Wikipedia (en favorit när man fastnar på ett ord eller behöver veta någonting):


"Gud
är ett ord med olika betydelser:

  1. Allmän betydelse: Generisk beteckning på mäktig övernaturlig varelse eller kraft. Föreställning inom de flesta religioner. Föremål för tillbedjan, dyrkan och lydnad.
  2. Gud som namn: Inom många monoteistiska religioner, det vill säga religioner där man bara tror på en gud - däribland kristendomen - används ordet "Gud" som namn på den ende gud man tror på. I denna betydelse skrivs ordet vanligen med stor bokstav.
  3. Funktionell betydelse: "Gud" kan också ha funktionell betydelse, och syftar då på något objekt som ägnas religiös hängivenhet eller lydnad. "

Jag gillar speciellt detta kliniska beskrivande av Gud "Allmän betydelse", "Gud som namn", "Fuktionell betydelse". Känns på något sätt betryggande att vi människor till och med försöker kategorisera in Gud. Som om Gud skulle bry sig?
;-)

Bluecat

ps. om det fortsätter så här kommer jag snart att lägga upp en kategori som heter Gud...hur illa kan det bli? ds.


Hur gammal blir du?

Kul test...om man vågar och inte har åldersångest... ;-)
www.expressen.se/1.793429

image50
Odödlig skönhet i form av Sophia Loren

Bluecat

Popcorn & film

image46Japp! Så är det fredag igen och det betyder Popcorn & Film (+ chips o godis så klart!). Denna kväll vankas det 101 Dalmatiner tillsammans med barnen och när de sover är det Guds Stad som en kollega lånade ut till mig - har hört en massa om filmen så det ska bli mycket intressant att se den. Den lär vara lite läskig så vi får se om jag kan sova eller om jag kommer att hitta mig själv framför bloggen senare i natt ;-)

Nu är det reklam och snart börjar filmen så jag får nog koppla ner en stund och logga på igen senare!

Äntligen Fredag och Film!

Bluecat

Jaaaaa!

Fick just skisserna för min webbsite! Är superhappy :-) Snart, snart så kommer det att vara ett steg till på väg mot att vara någonting klart.

Men det är fortfarande hemligt vad det ska bli så det avslöjar jag en annan gång ;-)

Bluecat :-D

234x60 GIF-Banner

Is the brain just an illusion?

Kan inte låta bli att le lite när jag läser "wether religious experiences come from God, or are they merely the random firing of neurons in the brain?"

Läs mer här: http://www.idthefuture.com/2007/09/is_the_brain_just_an_illusion.html eller se nedan!

Bluecat

 
September 19, 2007
Is the Brain Just an Illusion? Robert Crowther

play_button.gif Click here to listen.

On this episode of ID The Future CSC's Anika Smith interviews science writer Denyse O'Leary about her new book, The Spiritual Brain.

In the book O'Leary and her co-author Mario Beaurogard, neuroscientist and Associate Professor at Université de Montréal, explore the question of whether or not the mind is an illusion as materialists believe, or is it more than that? For instance, The Spiritual Brain looks at whether religious experiences come from God, or are they merely the random firing of neurons in the brain? Drawing on his own research with Carmelite nuns, Beauregard shows that genuine, life-changing spiritual events can be documented. He and O'Leary offer compelling evidence that mind creates matter rather than matter creating mind.


Skandinavisk Design på nätet

www.scandinaviandesign.com/shop/

Där hittar man bl.a. denna gröna, mycket vackra, Wingchair som är designad av Hans J Wegner 1960 (se bild nedan) men också andra nyare möbler och designade föremål som man kan shoppa selektivt med tanke på priserna! Å andra sidan är väldesignade föremål och möbler också en investering för framtiden :-)
 
image43

Eller denna, Ball Chair designad av Eero Aarnio 1963:

image44
Den finns i produktion igen men priset: 44.950 SEK känns lite för mycket för min plånbok i dagsläget.
Men vacker är den...och tanken på att sitta inne i bollen med hörlurar...laptopen och ett par riktigt bra CD skivor i spelaren känns mer än lockande och njutbart...

Bluecat

Trött onsdag & Om Gud

Igår var jag jättetrött i ögonen efter jobbet och hade en tuff kväll med svidande ögon. Blev en tidig kväll igår och det känns som att det behövs idag också. Är fortfarande "puffig" kring ögonen och öm.

Var dock en bra dag på jobbet idag och jag har fått massor gjort - trots att jag egentligen behöver energi nu också till att jobba på mina egna projekt men just nu så räcker inte orken till det. Den här veckan får bli någon slags mellan-landning där jag får stå ut med att sitta på "flygplatsen" och titta på avgångarna och veta att mitt plan inte kommer att lyfta förrän på fredag eller så...

Den "enda" trösten i detta miserabla elände är den underbara boken Om Gud av Jonas Gardell! Jag har läste den om och om igen. Ingen skriver som han! Han må vara en fantastisk komiker men det är ändå i böckerna hans själ lyser igenom - naken, vacker, karg, liten och så oändligt stor!

Bluecat

Vacker lampa

Jag har så himla svårt för att hitta lampor jag tycker om men denna fastnade blicken i. Mycket vacker!
Designad av Crepax e Zanon.
Jag gillar känslan av luft, vatten och ljus i den. Sen är det en väldigt bra produktbild också ;-) Vågar dock inte kolla vad den kostar...

image42

www.studiomodern.se/lampor.html

Bluecat

www.andydesigns.com

image41
Vackrare kan det knappast bli för en tulpanälskare :-)
Udda sätt att bygga skulpturer av vaser och blommor, se mer på siten!

Bluecat


Tillbaka till livet :-)

Nu är jag äntligen tillbaka till verkligheten och livet igen! Har jobbat idag trots att jag fortfarande är lite svullen men framförallt har lite blåmärken och sår kvar kring ögonen. Känner mig inte så vacker precis! Skulle behöva åka tillbaka till Åre ett par veckor och ligga på Holidays SPA och få en brutalt skön massage och en ansiktsmask...

image39

Jag har i alla fall lärt mig en sak dessa dagar - jag är så oerhört imponerad av alla synskadade människor i detta land - ni är fantastiska! Själv insåg jag hur viktig min syn är...men det är ju så. Det är först när man mister någonting som man inser vad man har...

image40

Jag är defenitivt inte en hemmafru-typ! Skulle förmodligen dö av uttråkning och irritation då! Jag har ju några vänner som klarar det och jag upphör aldrig att förundras och på ett plan känna mig lite fascinerad över att de inte är uttråkade...dock består majoriteten av mina väninnor av tjejer som är (nästan) lika rastlösa som mig själv och som totalt förstår känslan av att "klättra på väggarna" när man är hemma och overksam för länge.

Spelar ingen roll att jag har varit sjuk...rstlösheten kommer i alla fall. För att inte tala om Internetabstinensen! Det är nästan det värsta....fast nu är jag äntligen tillbaka!

Bluecat

Test ni kan roa er med tills jag är tillbaka

www.home.no/ctpics/blandat/hur_smart2.htm

Hur smart är du?

Bluecat


myPIX

Ont

Jag opererade ögonen igår morse och har sedan dess sovit i pricip hela tiden och bara gått upp för äta. Svullnaden är grotesk och det ser mer ut som om jag varit i slagsmål än som en operation. Orkar inte läsa någonting och att se på tv är jobbigt med de smala springorna till ögon jag har nu. Har förstått vitsen med ljudböcker för synskadade under dessa dagar...det är verkligen jobbigt att inte kunna läsa eller se på tv eller ens surfa. Bara detta korta inlägg framgör datorn gör att ögonen har tårats och texten är suddig...

Det blir inte mycket till text idag...

Bluecat har ont i ögonen

image45

Torsdag kväll

Är trött men speedad samtidigt. Kan inte sova riktigt eftersom jag är lite orolig för min operation imorgon...vet inte hur jag kommer att reagera efter eller hur jag kommer att må efteråt. Jag har en sån där "grej" med operationer, det är nästan lite fobiskt. Det här är inte ens någonting dramatiskt men det känns ändå jobbigt. Som tur är har jag jobbat en hel del idag så tankarna har varit någon annanstans än där...men sen åker man ju hem, äter middag, barnen somnar, jobbandet är slut.

Jag har druckit ett glas vitt vin och ätit choklad som tröst! Nu är det dags att sova...blir en tidig morgon imorgon bitti (igen).

Bluecat

Hitler Gets Banned... :-D

image38

http://www.youtube.com/watch?v=kYvZnTFpip0

Sååå hysteriskt roligt - extra roligt om man har sett den riktiga filmen :-D

Sleep tight!

Bluecat

Enjoy the silence

"Words like violence
Break the silence
Come crashing in
Into my little world
Painful to me
Pierce right through me
Cant you understand
Oh my little girl

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm

Vows are spoken
To be broken
Feelings are intense
Words are trivial
Pleasures remain
So does the pain
Words are meaningless
And forgettable

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm"

Depeche Mode - Enjoy the silence
Lyssna på och se den här:
http://www.youtube.com/watch?v=Hd7y6A-5uTY

Bluecat

Contradiction for happiness!

Jag fick mina underbara parfymer från Strawberrynet Homepage idag :-) En riktigt skön nyhet en dag som denna som kändes deppig! Några droppar av Calvin Kleins Contradiction och jag kände mig som en ny människa!

Bluecat - som verkligen borde sova nu!

10449562

Sömnproblem?

Jaha, jag är verkligen såååå trött att det inte är riktigt friskt. Men jag kan inte sova. Den senaste veckan har jag kommit på mig själv med att börja bre mackor eller upptäcka att jag är törstig på juice och kasta en blick på klockan i köket...utan undantag har den varit över tolv och närmare 01.00 på natten. Det sjuka är att jag ändå går upp klockan 7.15 varje morgon och åker till jobbet. Nja, om man bortser från måndagen då jag insåg att dagis var stängt och jobbade hemifrån till 11. Det är som en slags jetlag fast det naturligtvis inte är så på riktigt eftersom jag bara rest inom samma tidzon.

Nu är det onsdag och fast jag vet att jag borde lägga mig ybertidigt dvs kring 22.00 så sitter jag ändå här och bloggar, läser mail, jobbar och gör allt det man inte ska innan man går och lägger sig (enligt alla sömnexperter ska man vila innan natti-natti). Men det spelar ingen roll egentligen, jag har alltid varit lite hyperaktiv och haft svårt att sova åtta timmar. Får huvudvärk av att sova för mycket och har alldels för mycket energi jämfört med mina kompisar (som undrar hur länge jag ska orka ånga på som en dåre).


Bluecat wants to sleep :-/

468x60 GIF-Banner

Tillbaka till verkligheten med ett ryck

Som en följetång på det jag skrev om igår (9/11..) så är det idag en helt annan sak som tar upp mina tankar. Vad säger man när ens barns vän har gjort ett självmordsförsök och ligger på sjukhus? Ett annat barn som är ovisst svävande mellan liv och död? Det var som igår när jag såg de där programmen - vad finns det att säga när någon sörjer en förlust eller en tänkbar förlust? Vad säger man? Vad finns det att säga?

Det är som om orden tystnar inne i huvudet. Det är snarare kroppen än hjärnan som reagerar. Man vill krama. Beskydda. Men ibland räcker inte det. Det räcker inte att bara finnas till och älska. Det gör för ont. Till råga på eländet så fick jag veta att en av mina alldra äldsta och käraste vänner har drabbats av en kronisk sjukdom. Också då kände jag att jag inte har några ord. Det sa jag också: "Jag vet inte vad jag ska säga, det finns ingenting jag KAN säga" och hon svarade med att skratta - av chock, sorg, av det obegripliga öde som kallas livet.

Det har blivit många tunga tankar denna höstvecka. Trots det känner jag mig starkare och lyckligare än på länge. Jobbet går bra, mina barn mår så bra som de kan må (med undantag av dottern), mina vänner är snälla och Kärleken är den finaste av de fina. Jag är lycklig! Kanske är det därför mörkret kommer? För att man är lycklig? För att man orkar hjälpa till att bära sina vänners sorger. Kanske kan hjälpa till att ge en liten ljusglimt. Det är i alla fall vad jag hoppas.

Varma kramar till er alla!

Bluecat


Tisdag kväll med 9/11

Det är inte bara idag, det har varit hela veckan, en låååång ström av program om 9/11. Om hjältarna som räddade liv, om människor som förlorat en älskad familjemedlem. Om hur det hela gick till och hur konstruktionen (i detalj) slutligen blev smulor, damm och ett moln som for ut över omgivningarna som en domedagsflod av aska. Det är skrämmande och sorgligt, jag sitter ofta med tårar i ögonen...jag som inte är särskilt blödig! Jag berörs av det här på ett sätt som kryper in under skinnet.

Jag kommer ihåg när bilderna från attacken började kablas ut över internet. Först trodde jag att det var ett sjukt skämt. En fejkad nyhetsvideo  ( det var jag inte ensam om på webbyrån där jag jobbade). Sedan blev det allt tystare på kontoret. Vi stod kring en skärm, 35 människor, tysta. Det var overkligt. Obehagligt. Hela vägen hem den dagen kände jag mig konstig i kroppen.

Man ska vara rädd om dem man älskar. Tänkte jag då. Tänker jag nu. Det finns ingenting annat man behöver vara lika rädd om. Sedan min pappa dog tänker jag så ständigt. Jag försöker alltid se det goda i människor, se vilka de är innanför. Jag tror att alla som förlorat någon de älskat tänker så.

Bluecat Blue

Nellys underkläder


Nu är det tisdag och som bekant börjar man bli rastlös framåt eftermiddagen på jobbet och behöver en paus. Jag sprang ner till Pressbyrån och inhandlade frukt och någonting att dricka och passade sedan på att surfa runt lite och se om det fanns några trevliga "nya" shoppar som jag har lyckats missa.

Sen kom jag på det: fyndet för den som älskar underkläder i webbshoppingvärlden! http://www.nellyochnoel.com/
Som dessa från Calvin Klein, CK Steel Hotpants endast 249 pix :-) Bara namnet på dem gör ju att man vill ha dem...!Bluecat

La Princessa de la casaSå himla underbart att leva!

Bluecat

Heminredning från LaRedoute

01 Logo SH

...heter LaRedoutes heminredningsserie. Hel ok heminredningsprylar...hittade bla detta:Ibland är det skönt att jobba hemma, nackdelen är när man börjar surfa mellan mailen...man blir så fattig då!

Bluecat

Godmorgon

Ja, det är så härligt när man vaknar upp på morgonen, går till dagis med andan i halsen och inser att man missat att dagis är stängt! Sååå...vad göra? Pussla järnet för att få dagen att gå ihop. Möten måste göras ändå och jobbet måste ju skötas.

Nu sitter jag och jobbar hemma fram till elva och sedan ska jag in till kontoret. Ett plus är så klart att man får en massa mer gjort utan att ha en ringande telefon :-)

Bluecat
10449234

Luciano Pavarotti sjunger för Gud

Nu har jag lyckats plöja igenom mailboxen och rensat bort allt skräp. Känns väldigt skönt med tanke på att jag imorgon bitti bara behöver svara på de mail som kräver ett svar. Vilket i sin tur innebär att jag kommer att ha tid på mig att göra allt det andra jag behöver göra efter att ha varit borta från kontoret i två dagar. I alla fall så har det varit en bra helg! Känner mig som en ny människa efter att ha lyckats sova ut i morse och tagit ett par riktigt långa promenader :-)

Har också börjat läsa boken "Pavarotti - Min Värld". Som bekant somnade denna fantastiska sångare in i veckan och att läsa den här boken just nu (började innan jag åkte till Berlin) känns som ett märkligt sammanträffande. Man kan nästan höra hans röst bakom orden i boken och samtidigt som texten sprudlar av den livsglädje han speglade när man såg och hörde honom sjunga...märklig känsla.

Jag undrar om man har en röst i himlen. Om det är så tror jag att han sjunger för Gud just nu.

Lyssna: Ljudklipp från "Caruso", "Nessun Dorma!", "'o Sole Mio" och "Volare" (Decca/Universal)

 
http://webbtv.dn.se/index.aspx?id=2631

Sov gott!

Bluecat

200 spam-mail

Jag hatar verkligen SPAM - totalt, helt och hållet och passionerat. Har, som ni vet, varit i Berlin 2 dagar (nja, 3 men en dag hade jag internetuppkoppling) och resultatet är 200 Spam-mail i inkorgen. Hysteriskt jobbigt att reda ut vilka de riktiga mailen är mellan alla spam. Nackdelen med att jobba på ett internationellt företag är också att man inte vet namnet på alla kollegor runt om i världen, speciellt inte som det dyker upp nya hela tiden. Man måste alltså kolla i själva mailet om "subject" är någorlunda verklighetsförankrat - såååå irriterande!

Bluecat

Home sweet home

Äntligen tillbaka hemma igen! Landade igår kväll och sov som en gris in på förmiddagen idag. Somnade igen framför en film på eftermiddagen...hela dagen har varit en vandring i ett halvsovande tillstånd. Lyckades dock laga en god middag till Kärleken: entrecote, potatisgratäng och rödvinssås med sallad. Mycket gott!

Imorgon är en ny dag med en hel natts sömn hemma och jag kommer att känna mig som en människa igen!

Sov gott (för andra gången idag!)

Bluecat

Banner BEST OF 200x160

Framme!

Japp, nu har jag jobbat en halv dag på vårt fina kontor i Berlin med en fantastisk utsikt över floden Spree från stora glasfönster längst med hela våningsplanet (egentligen är det två plan i ett hus med 8) - solen skiner och det är 18 + så jag klagar inte. Det är klart...det skulle förstås vara trevligt att hinna med lite shopping också innan min kurs börjar imorgon bitti. Sen kommer det inte att finnas någon tid kvar för det...

Har inte börjat sakna barnen ännu men å andra sidan kommer det säkert under kvällen när jag ligger på hotellsängen och zappar på tysk TV med room service ett telefonsamtal bort. Det låter lyxigt men å andra sidan, vad finns det i livet som är mer fantastiskt än att umgås med sina barn? Inte mycket.

Jo, jag saknar dem redan... :-(

Bluecat in Berlin

Berlin imorgon

Ja, nu är det tisdag och imorgon bär det av till Berlin. Ska bli intressant att gå utbildningen under torsdag och fredag - även om det mestadels är hårt arbete och man faller ner i hotellsängen på kvällen med en känsla av att huvudet ska sprängas och att det inte kommer att få plats mer där inne. Men å andra sidan är det ju alltid trevligt att plugga huvudet fullt med nya saker i Berlin :-)

Det tråkiga är att jag missar tjejmiddagen hos Sus på torsdag kväll - som jag sett fram emot jättemycket, att jag missar min planerade lunch med Maria och att jag förmodligen kommer att missa ett trevligt inflyttningsmingel på lördagen :-( Men å andra sidan så kommer det fler middagar och fler fester och eftersom de är mina vänner och vet att jag är deras så löser det sig i alla fall.

För att byta ämne helt: har ni sett den nya tv-reklamen från Mio?

Bluecat (snart i Berlin)

image25image26image27image28image24image29

Trött...

Jo, jag har läst ut Ashimas Bok. Nu, när den är slutläst, känns den lite mer som en slags Danielle Steel roman förklädd till någonting "högre". Kärlek, lust och ganska tafflig story som bitvis inte hänger ihop. Missade trådar och bristande logik (man behöver inte anstränga sig mycket för att göra det trovärdigt). Om hon ägnat dubbelt så mycket tid åt att finslipa texterna och att få ihop berättelsen (än de 9 veckor hon påstår sig ha skrivit boken på) så kanske det hade blivit en aning mer trovärdigt.

En del scener i boken är så onödiga och säger mer om hennes snuskiga fantasi än om några "gudomliga insikter" som hon i inledningen hävdar att hon fått inför skrivandet. Man blir bara trött. Överskattat författarskap finns det ju gott om men det här...en kioskroman i Barbara Cartland klass. Well, jag kan inte rekommendera den ens för toalettläsning på utedasset. Det vill säga, om man inte är ett fan av illa skriven litteratur av någon obegriplig anledning.

Bluecat 

Lite info om Ayur Veda

Ayur Veda betyder: Vetenskapen om Livet

Ayur Veda är:
En flera tusen år gammal indisk visdomslära som handlar om att utefter sin kroppskonstitution leva så att kroppen kommer i balans och finner hälsa och välmående - hur vi ska leva och äta för att förebygga sjukdom.


Enligt Ayur Veda är allting sammansatt av fem flyktiga element:
Luft, eld, rymd, jord och vatten, som uttrycker olika aspekter och intensitetsgrader av sina respektive egenskaper.

* Luft - lätthet, rörlighet och skrovlighet.
* Eld - värme, lätthet, skärpa, flytande form.
* Rymd - subtilitet.
* Jord - tyngd, fasthet, stabilitet.
* Vatten - kyla, vätskeform, mjukhet, släthet.


Individuella skillnader:

Varje människas kroppsliga konstitution bygger på tre grundläggande och viktiga energier och hur dessa står i relation till varandra. Dessa energier eller doshor heter: Vata, Pitta och Kapha. De är grundläggande ämnesomsättningsprinciper som styr uppbyggandet och funktionen i våra kroppar.

De tre doshorna påverkar hela vårt liv - vårt hälsotillstånd, hur vi förhåller oss till och reagerar på den miljö vi lever och arbetar i. Doshorna finns inom oss, runt oss, i naturens skiftningar vid de olika årstiderna och vid dygnets olika tidpunkter. Varje individ är unik och har egna speciella behov. Dessa behov förändras i förhållande till åldern, årstiden och levnadsvillkoren.


Syftet med Ayur Veda:
Ayur Veda strävar efter att skapa en balans mellan den medfödda doshan inom oss och dem som finns runt oss. Alla människor påverkar balansen genom sitt sätt att leva. Förhållandet mellan doshorna förändras beroende på vad vi gör, vad vi äter o.s.v. Så länge dessa störningar är små och inte vanemässiga och så länge vi gör något för att återställa balansen förblir vi som regel friska.


Länkar:
http://www.ayur-veda.se/ - Information
http://www.auroracarlson.com/ayurveda.html - testa vilken dosha som dominerar hos dig!

Själv blev jag ju inte direkt överraskad när det visade sig att jag är övervägande Pitta...Thats it för idag!

Sov gott!

Bluecat


Söndag kväll med Ashimas Bok

Jag har idag börjat läsa Ashimas Bok av Carloline Giertz - en lite annorlunda bok jämfört med dem jag brukar läsa men väldigt intressant och samtidigt lite för mycket Sagan om Isfolket -känsla (läste några av dem under en mycket konstig period under tonåren). Jag har inte bestämt mig för va jag ska tycka om den ännu. Introduktionen med historien bakom boken känns lite småmärklig - detta trots att jag själv är en varm anhängare av flera sk. "skumma" saker som Ayur Veda, jag tror på att det finns en Gud, jag tror på "spöken" och drömmer sanndrömmar. Ja, ni fattar ju!

Trots detta känner jag mig lite skeptiskt inställd till hela upplägget. Känns som att det är fejkat. Som en fejkad fejk av en dokumentär kanske men ändå...hon skriver att det är hennes fantasi (och det märks på en del ställen där historien hittills är lite väl fantastisk och tunn! Bitvis också rätt illa skriven) men introduktionen gör gällande att det finns någon slags "sanning" bakom i alla fall.

Hmmm... känns som att det blev lite förvirrat där ovanför...är totaltrött. Berättar senare hur det går och när jag bestämt mig för om jag tycker att den är bra eller inte. Kanske hinner läsa ut den innan resan till Berlin på Onsdag. Om inte kommer uppdateringen efter det dvs på fredag kväll eller på lördag!

Bluecat

Mor fyller år

Min mor fyllde år den 27 Augusti så imorgon har vi en familjemiddag (borde verkligen sova och inte skriva bokrecensioner! - se nedan!). Snäll dotter som man är har present + blommor införskaffats. Sen läste jag (mellan nedan och denna) om allerstädes närvarande kändismammor som av outgrundlig anledning beter sig som krattor. Min mor har inte alltid varit den bästa (diplomatiskt uttryckt) men hon har i alla fall inte lämnat mig och mina syskon vind för våg för att gå ut och partaja och göra bort sig totalt.

Man kan vara en cool mamma utan att kröka skallen i bitar, visa upp olämpliga delar av kroppen för pressen, "outa" sina f.d män (tillika pappor till barnen) och bete sig som en allämnt oansvarig människa! Själv kände jag mig iofs rätt uppmuntrad av de där artiklarna - hur dåligt mammasjälförtroende man än har (jag lider inte av det - jag pratar med mina barn varje dag och vet när de hissar o när de dissar) så lär man känna sig som en toppenmamma efter 5 minuter med en skvallertidning (on- eller offline).

Ja, nu ska jag sova! Trots att jag har grava sömnproblem och föredrar nätter framför dagar och framförallt morgnar - allt som ska ske före klockan 10 på morgonen är tortyr!

Bluecat

Bret Easton Ellis: Lunar Park

Ellis har lyckats göra det igen - dvs. förtrollat mig totalt med en av sina böcker: Lunar Park.

Det är inte det att boken är så sjukt välskriven, att språket tar fatt i ens själ och skakar om den, att den är så suggestiv och bitvis vanvettig att man undrar om han har tagit lika mycket droger som texten antyder eller om han helt enkelt är ett geni som min andra toppfavorit Douglas Adams (som av, en tillfällighet (?), också som bekant var förälskad i droger).

Det är inte ens att boken är så välskriven att man får en känsla av att det är delvis självbiografiskt, delvis en briljant författares lek med verklighet-fantasi och den där känslan som man får av riktigt, riktigt bra skribenter - att boken har "skrivit sig själv" inne i författarens huvud.

Det som biter sig fast, det som gör att jag älskar den här boken lika mycket - om inte mer! - än jag älskar American Psycho är att mitt i kaoset och skräcken, den suggestiva stämningen som bryter av med nästan melankoliska, lätt utråkade stycken så är detta också en kärlekshistora. Måhända en fiktiv sådan men i den finns dessa stråk av skräck för att någonting ska hända dem man älskar. Den handlar om skräken i själva kärleken. I det onda som finns i det vackra. Det är fantastiskt, hisnande och bottenlöst. I svärta men också skönhet.

Läs den. Läs den igen. Älska den. Andas den. Bara den som verkligen har älskat kan förstå den.

Bluecat

RSS 2.0