Cappucino Cheesecake
FOTO: Martin Skredsvik (www.alltommat.se)
Ingredienser
Halv sats En sats Dubbel sats Tredubbel sats Fyrdubbel sats En sats ger 6 portioner. 200 g digestivekex 75 g smör 1 tsk kanel 3 st gelatinblad 1 dl starkt kallt kaffe 200 g philadelphiaost, går bra med light 2,5 dl kesella 3 st äggvitor 2 dl socker kakao att sikta över mörk choklad Om du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.
Kan med fördel förberedas en dag i förväg.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3. Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4. Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
>>(Ett recept från: Alltommat Av: Ulrika Jisland och Anna Jonassen )
Bluecat * loves cakes!<3*
svar: Ja, tack. Nu gjorde du min kväll.
svar: yes visst var dom :D
ja de känns lite lyxigt ändå:)
guuuud va den kakan såg god ut!
delicious =)
jo de låter ju verkligen som en värdig anledning, haha ;)
Mumsig bild! ^^
Åh den ser ju supersmaskens ut! Sparar receptet till samlingarna...
Kramis // AnCa